CAND A APARUT ROCHIA DE MIREASA ?

 Cu circa 2000 de ani in urma in EGIPTUL ANTIC a aparut rochia de mireasa  , datorita femeilor care purtau mai multe randuri de drapaje din materiale simple .  In Grecia albul simboliza ‘’bucuria’’ , astfel viitoarele mirese aveau rochia alb pur , aducand tribut lui Hymen , zeul fertilitatii si casatoriei.

Special in acele timpuri romane cat si elene , este faptul ca viitoarele mirese aveau fata acoperita de voalul colorat care era semn al supunerii si devotamentului fata de viitorul lor sot .

Cu trecerea timpului rochia de mireasa lua nastere din ce in ce mai mult ,ajungand de la o rochie simpla alba , la o rochie cu detalii din dantele elegante si diverse nunate .

Rochii de mireasa in anii 1800 Asadar la inceputul secolului al XX –lea rochiile de mireasa erau legate de stilul Victorian al rochiei de mireasa cu maneci lungi , voalul lung din cap pana in picioare si gulerul inalt ce imbraca in intregime gatul . De atunci creatorii si producatorii de imbracaminte confectioneaza pentru mirese rochii ‘’la gata” .

Brand-ul Mori Lee pe care il reprezentam cu mandrie in Romania, a creat rochii de mireasa inca de acum 70 ani , aici puteti vedea cateva coperte de cataloage ale brandului Mori Lee pe parcusrsul acestor ani.

Rochii de mireasa MORI LEE 1950

Rochii de mireasa Mori Lee anii 1970
Rochii de mireasa Mori Lee 1994

In anul 2020 rochiile de mireasa Mori Lee arata cu totul diferit, dar totusi isi aceeasi pastreaza eleganta si somptuozitate ca acum 70 de ani.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *